Slide 1
Ambachtelijk
Texels
Roomijs
Image is not available
Slide 1
Ambachtelijk
Texels
Roomijs
Image is not available

Heerlijk en ambachtelijk ijs

Heerlijk en ambachtelijk schepijs, gemaakt van verse melk en room van eigen melkkoeien. Koeien die ‘gewoon’ buiten hun kostje bij elkaar grazen in de wei. Een wei die grenst aan natuurgebied De Roggesloot, in het noorden van Texel, waar rust, ruimte en frisse lucht nog overvloedig aanwezig zijn. Het klinkt bijna te mooi om waar te zijn. Maar bij IJsboerderij Labora is het de dagelijkse werkelijkheid.

Gezellige ijssalon

Ons ijs heeft nog die ouderwets volle en romige smaak die vroeger zo gewoon was. Onze ijsmakers bereiden een groot aantal verschillende soorten. We werken zoveel mogelijk met natuurlijke ingrediënten en Texelse producten zoals Texelse Advocaat en dagverse aardbeien van de Reuze Aardbei. Zelf zien en proeven? Dat kan in de gezellige ijssalon van onze boerderij. Wij verwelkomen onze bezoekers met een ruime vitrine vol verrassende en geregeld ook nieuwe smaken, zo’n zestien in totaal.

Onze topper is de Aardbei Knoert, met aardbeien geteeld bij De Reuze Aardbei van collega-boeren uit de buurt van Oosterend. Deze knoert – een reuze hoorn met ijs, verse aardbeien, aardbeiensaus en slagroom – is zó lekker, dat mensen er van heinde en verre speciaal voor naar onze ijssalon komen. Omdat we alleen verse aardbeien gebruiken, is De Aardbei Knoert uitsluitend verkrijgbaar in het seizoen, van mei tot oktober.

Bezoek Labora

Een bezoekje aan Labora is echt een aanrader. Maak een keuze uit het ruime aanbod in onze salon en geniet van je ijsje aan één van de picknicktafels in de tuin. Maar er is nog veel meer te zien en te beleven. Zoals de stal, waar onze ongeveer 120 koeien volautomatisch worden gemolken door melkrobots. Kinderen kunnen zich uitleven op een groot springkussen, een klimtoren en een glijbaan. Erg leuk is ook de wei waar onze hertjes lopen. En er zijn regelmatig kleine kalfjes te bewonderen. Ideale plek voor een familie-uitje!

Vanwege hygiënische regelgeving geven wij geen rondleidingen, maar het productieproces wordt op een groot scherm uitgelegd in onze winkel.

Onze ijssalon op Texel

labora2018

Ons adres

Hollandseweg 2,
1795 LE De Cocksdorp, Texel

Tel: 0222 316066

E-mail:

Hoe vindt u ons?

  • Vanaf de boot gaat u richting Den Burg.
  • Na ca. 7 km neemt u zijweg 10 richting De Cocksdorp.
  • Na ca. 12 km neemt u afslag 32, Hollandseweg.
  • Na ongeveer 250 meter vindt u ons direct rechts.

Openingstijden

Wij zijn weer dagelijks geopend van 12:00-17:00.

.

Parkeerplaats

IJsboerderij Labora is makkelijk bereikbaar met een fiets en de auto. Vrij parkeren op onze parkeerplaats. Welkom op Labora en veel plezier!

Onze specialiteiten

LiselotteSchooLaboraAugustus2015-14
LiselotteSchooLaboraJuli15Deel1-14
LiselotteSchooLaboraJuli15Deel1-25---kopie
LiselotteSchooLaboraJuli15Deel1-26---kopie
LiselotteSchooLaboraJuli15Deel1-30
LiselotteSchooLaboraJuli15Deel1-27---kopie
LiselotteSchooLaboraJuli15Deel1-68
LiselotteSchooLabora-AugustusDeel220156