Onze boerderij
Spannend avontuur
IJsboerderij Labora bestaat sinds 2000. De familie Rodenburg was drie jaar eerder eigenaar geworden van de bedrijfsgebouwen aan de Hollandseweg en ongeveer 67 hectare omringend land. Het besluit om naast de melkveehouderij een ijsmakerij te beginnen was het begin van een spannend avontuur, dat al snel een enorm succes werd. Rijen dik fietsen liefhebbers soms naar Labora voor een eenpersoonsbakje of halve liter ijs, een hoorntje of de beroemde Aardbeien Knoert. Op mooie zomerdagen lopen er wel meer dan duizend bezoekers over ons erf. “Alles went”, grijnsde koeienboer Christiaan Rodenburg eens in een interview.
Christiaan
In september 2017 overleed Christiaan. Een enorme klap, zowel voor de familie, voor de medewerkers als voor ons mooie bedrijf. Maar we doen ons uiterste best zo goed mogelijk door te gaan met elkaar. We hebben dan ook wel iets moois om voor door te gaan: de melkveehouderij en de ijsboerderij!
De afgelopen jaren groeide de vraag naar onze producten gestaag door: van 35.000 naar ruim 60.000 liter ijs per jaar (voor 3 liter ijs is ongeveer 1 liter melk nodig). Ons ijs is niet alleen verkrijgbaar in de eigen ijssalon, maar ook bij steeds meer restaurants, campings en musea.
